Styr på EL-sikkerheden?

Sikkerhedsstyrelsen har i 2022 udstedt 24 påbud om at udbedre fejl og mangler i danske idrætsanlæg.

Sikkerhedsstyrelsen har i 2022 kontrolleret 105 idræts- og svømmehaller, og i den forbindelse udstedt 24 påbud om ændringer i elinstallationer, 69 har fået vejledning om samme mens blot 12 af de kontrollerede var i orden.
En generel problemstilling ved tilsynene var skader og manglende vedligeholdelse af elinstallationerne. Der var el tavler med skader i kapslingen, som skal beskytte mod at komme tæt på strømførende dele, og der var defekt elektrisk materiel, som burde have været udskiftet.
Sikkerhedsstyrelsen har udsendt en pressemeddelelse om forholdene, som kan ses ved et klik her https://www.sik.dk/nyheder/husk-vedligeholde-elinstallationerne-haller-og-svoemmehaller

Selvom der er udstedt lidt færre påbud end ved en tilsvarende kampagne i 2020, så er der fortsat for mange steder, hvor sikkerheden halter, og Sikkerhedsstyrelsen, Hi og IKF I er derfor gået i samarbejde om at følge op på forholdene.
Vi planlægger derfor sammen med Sikkerhedsstyrelsen et webinar den 11. april 2023, hvor generelle problemstillinger vil blive gennemgået, ligesom der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Derudover vil vi følge op med artikel i magasinet IDRÆT KULTUR FRITID samt i nyhedsbreve.

Sæt kryds i kalenderen d. 11. april og hold øje med link til tilmelding, som vil komme ind her på siden.